Pasionat de jocurile de societate, doresc să împărtășesc procesul meu de creație, idei și trucuri pentru a aduce la viață jocuri de masă (sau, cum le spune tot românul, board games). Vă invit în această aventură creativă, unde vă împărtășesc pașii, gândurile și eforturile în crearea de board games, văzute subiectiv, din punctul meu de vedere. Sper ca experiențele și sfaturile mele să vă ajute și să vă inspire să vă creați propriile jocuri!
A spune că sunt creator de board games este, poate, prea mult în acest moment. Hai sa zicem Junior creator de board games, din simplul motiv că nu am experiența publicării, doar cea a creării, prototipării și un pic a testării jocurilor. Dar vom ajunge și acolo!
De ce un blog? Povestea pe scurt:
Am pus pe Facebook, pe grupul Board Games Romania o postare in care arătam un joc la care lucram, numit “Kronstadt”.
După un an și jumătate domnul Marius Barticel mă întreabă: noutăți ?
Moment în care realizez ca nu am mai lucrat la acest proiect de foarte mult timp și mă simt dator pentru cineva care urmărește ceea ce fac să-i răspund: Din păcate nu. Problema mea este că lucrez la prea multe proiecte și nu termin niciunul. Mă entuziasmez când încep unul nou, și cum idei îmi tot vin, proiectele vechi și neterminate se prăfuiesc și mă apuc de altele. Ar trebui sa fiu mai disciplinat sau să am prin preajmă persoane ca tine, care îmi aduc aminte că lucram la ceva. Acum m-ai reactivat și o să reiau acest proiect. Totuși trebuie să mă gândesc cum să rămân concentrat pe proiect până la finalizare.
Așa că m-am întrebat: Cum pot pune presiune pe mine și să mă concentrez pe un singur proiect?
Soluția: UN BLOG! În acest fel, mă oblig să postez măcar o dată pe săptămână evoluția proiectului sau, cel puțin, gânduri și intenții. Cu siguranță, asta mă va ajuta să rămân concentrat pe proiect.
Cam atât pentru acest episod. În următorul episod, aș dori să vă arăt, pentru exemplificare, proiectele începute, dar niciodată terminate.
Tare! Foarte buna ideea de a cere feedback pe timpul procesului.
Cum as putea face si eu la fel cu jocul meu? Exista o procedura de postare aici?
Salutare. Consider ca cel mai bun feedback il primesti cand testezi jocul fizic, cu oameni care isi doresc acest lucru. O alta varianta este comunitatea de pe grupul de Facebook “Board Games Romania” care din cate am observat sunt draguti dar obiectivi, si iti spun direct parerea lor despre proiectul pe care il prezinti. Cat despre o procedura de a posta aici consider ca se poate gasi o solutie dar nu stiu cat te poate ajuta, platforma fiind la inceput, si deci slab cautata, dar vorbim.